Gimcana de jocs matemàtics!


El dimecres passat tots els nens i nenes de 3r i 4t vam celebrar la gimcana de jocs matemàtics.



Cada grup, format per uns 16-17 alumnes havien d'anar superant totes les proves per les quals anaven passant cada 15 minuts,

La PRIMERA prova s'anomenava UNS MESTRES D'ALÇADA. Havien d'intentar ordenar les alçades d'alguns mestres de l'escola. Però la dificultat estava en que cadascuna de les alçades estava escrita en diferents unitats de mesura.





En la SEGONA prova van jugar al jocs del MIKADO. És el típic joc dels pals, on els alumnes han d'estar molt concentrats per tal d'anar traient palets, sense que es mogui cap altre.

















La TERCERA prova va ser la COMPETICIÓ D'AVIONS DE PAPER. Cadascú havia de crear el millor avió de paper, per tal de fer una competició i al final comptar el total de centímetres o metres recorreguts per l'avió. 









La QUARTA prova s'anomenava TENIM UN PROBLEMA... Vam donar als alumnes els llistats de nacionalitats de cadascun d'ells o els països d'origen dels familiars i van haver de crear un gràfic de barres amb blocs de LEGO! 









LA CINQUENA es va anomenar SOM FIGURES GEOMÈTRIQUES. Amb el propi cos, entre tots, havien de crear diferents figures: quadrats, triangles, rombes, pentàgons, cors...



La SISENA i última activitat va ser CALCULEM AMB VELOCITAT. En aquesta activitat s'anaven dient diferents operacions matemàtiques i tots havíem d'anar fins al paper on estava el resultat correcte.















Vam gaudir molt i va ser una experiència molt divertida!!